Cafea Boabe, 100% Arabica, Specialty Colombia Excelso Paramo, Constantin Coffee

44,00 lei148,00 lei - disponibil la abonament

Santander este un departament nord-central al Columbiei din Munții Anzi. Se caracterizează prin văi ale râurilor și teren accidentat, inclusiv munții stâncoși din Parque Nacional del Chicamocha.

Cafeaua columbiană este cunoscută pentru faptul că este fina și ușor de băut, ceea ce o face ideala pentru a fi folosita in blenduri pentru a linisti aromele dominante ale cafelelor din alte țări.

Procesare – Washed

Note: grapefruit, ciocolata cu lapte, fructe uscate

Cupping score – 84.25

 

Livrare Gratuită
de la 200 lei

Livrare
Rapidă

Retur în
14 zile

Santander este un departament nord-central al Columbiei din Munții Anzi. Se caracterizează prin văi ale râurilor și teren accidentat, inclusiv munții stâncoși din Parque Nacional del Chicamocha. Parcul este cunoscut pentru telecabina panoramică care traversează Canionul râului Chichamocha, plus un parc acvatic. Orașul de mare altitudine Barichara este renumit pentru străzile sale pietruite și pentru arhitectura colonială

Majoritatea cafelei columbiene este cultivată de ferme relativ mici și apoi colectată, procesată (spălată) și exportată de Federația de cafea columbiană. Altitudinile la care se cultiva in Columbia variază de la 1.200 de metri până la 1.800 de metri deasupra nivelului mării, oferind o mulțime de oportunități pentru a găsi cafele Strictly High Grown. Cafelele columbiene sunt de obicei spălate și uscate la soare pe terase. Datorită dimensiunii geografice a Columbiei, sezonul de recoltare depinde de zona, majoritatea culturilor fiind recoltate între septembrie și ianuarie, dar sunt si zone unde se recolteaza din aprilie până în august.

Cafeaua columbiană este cunoscută pentru faptul că este fina și ușor de băut, ceea ce o face ideala pentru a fi folosita in blenduri pentru a linisti aromele dominante ale cafelelor din alte țări. Datorită unei varietăți largi de soiuri și regiuni de creștere din Columbia, este dificil să stabiliți exact ce arome veți obține dintr-o cafea columbiană de origine, dar există câteva modele care se repetă. Aromele dulci cu note de ciocolata sunt foarte proeminente în majoritatea, cu unele note fructate care pot atinge caramelul, mărul și fructele roșii, cum ar fi fructele de pădure.  Aromele columbiene tind să fie puțin citrice și fructate uneori, cu arome usor picante.

Tară origine: Columbia

Regiune: Santander

Procesare: Spălată

Varietate: Castillo, Caturra

Altitudine: 1400 – 1700 m

Note: grapefruit, ciocolata cu lapte, fructe uscate

Cupping score – 84.25

 

 

Greutate

250g

,

500g

,

1kg

Origine

Columbia

Recenzii 0
0
0
0
0
0

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cafea Boabe, 100% Arabica, Specialty Colombia Excelso Paramo, Constantin Coffee”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *