Cafea Boabe, 100% Arabica, Specialty Blend Carnivale, Constantin Coffee
56,00 lei – 194,00 lei - disponibil la abonament
Componenta blend: Brazilia Horizonte, Columbia Excelso Paramo, Etiopia Sidamo G2
Varietate: Arabica 100%
Profil Păjire: Mediu
Procesare: Natural, Spălată
Note: Ceai Negru, Ciocolată, Grapefruit, Flori de Portocal, Alune, Lămâie, Mandarine, Piersici
Cupping score – 85
Livrare Gratuită
de la 200 lei
Livrare
Rapidă
Retur în
14 zile
Componenta blend: Brazilia Horizonte, Columbia Excelso Paramo, Etiopia Sidamo G2
Varietate: Arabica 100%
Profil Păjire: Mediu
Procesare: Natural, Spălată
Note: Ceai Negru, Ciocolată, Grapefruit, Flori de Portocal, Alune, Lămâie, Mandarine, Piersici
Cupping score – 85
Brazilia Horizonte
La Ferma Horizonte găsești tot ce are nevoie un producător pentru a face cele mai bune cafele naturale (pulpate). În primul rând, ai altitudinea. La 1100 de metri deasupra nivelului mării, ferma José’s Horizonte se află la altitudinea potrivită pentru a cultiva cafea de calitate.
Când vizitați ferma de 138 de hectare, José vă va arăta soiurile sale Bourbon, Catuaí roșu și galben, Rubi și Topázio. José a construit terase pavate pentru a-și usca produsele naturale (pulpate). José separă soiurile de pe terasă. După câteva zile, continuă să usuce cireșele în mai multe uscătoare mecanice.
Uscătorul mecanic este monitorizat orar și cantitatea de cafea în uscător, nepermițându-i să depășească 43°. Analiza umidității se face din oră in oră. „După uscare, nu permitem să depășească 11,5% umiditate.” ne spune José.
Note: Aciditate citrica, Gust rotund, Ceai negru, lămâie, alune, fructe cu sâmburi, Finisaj curat, foarte dulce.
Columbia Excelso Paramo, Santander
Santander este un departament nord-central al Columbiei din Munții Anzi. Se caracterizează prin văi ale râurilor și teren accidentat, inclusiv munții stâncoși din Parque Nacional del Chicamocha. Parcul este cunoscut pentru telecabina panoramică care traversează Canionul râului Chichamocha, plus un parc acvatic. Orașul de mare altitudine Barichara este renumit pentru străzile sale pietruite și pentru arhitectura colonială
Majoritatea cafelei columbiene este cultivată de ferme relativ mici și apoi colectată, procesată (spălată) și exportată de Federația de cafea columbiană. Altitudinile la care se cultiva in Columbia variază de la 1.200 de metri până la 1.800 de metri deasupra nivelului mării, oferind o mulțime de oportunități pentru a găsi cafele Strictly High Grown. Cafelele columbiene sunt de obicei spălate și uscate la soare pe terase. Datorită dimensiunii geografice a Columbiei, sezonul de recoltare depinde de zona, majoritatea culturilor fiind recoltate între septembrie și ianuarie, dar sunt si zone unde se recolteaza din aprilie până în august.
Cafeaua columbiană este cunoscută pentru faptul că este fina și ușor de băut, ceea ce o face ideala pentru a fi folosita in blenduri pentru a linisti aromele dominante ale cafelelor din alte țări. Datorită unei varietăți largi de soiuri și regiuni de creștere din Columbia, este dificil să stabiliți exact ce arome veți obține dintr-o cafea columbiană de origine, dar există câteva modele care se repetă. Aromele dulci cu note de ciocolata sunt foarte proeminente în majoritatea, cu unele note fructate care pot atinge caramelul, mărul și fructele roșii, cum ar fi fructele de pădure. Aromele columbiene tind să fie puțin citrice și fructate uneori, cu arome usor picante. Note: grapefruit, ciocolata cu lapte, fructe uscate Cupping score – 84.25
Etiopia Sidamo
Recunoscută pe scară largă drept locul de naștere al cafelei, Etiopia este foarte respectată în industria cafelei de specialitate.
Deoarece majoritatea boabelor de cafea etiopiene sunt cultivate la umbră și cultivate la altitudini atât de mari, cireșele de cafea durează mai mult până se maturizează. Această perioadă mai lungă de maturare, împreună cu nutrienții suplimentari din ecosistemul înconjurător, oferă o ceașcă aromată, dulce și bine echilibrată.
Ritualul cafelei este o tradiție veche în Etiopia și care nu poate fi grăbită.Cafeaua verde este prăjită într-o tigaie peste cărbuni încinși, bătută cu un pistil și mojar și apoi preparată într-o oală tradițională cu un gura îngusta. Cafeaua se bea din cești mici fără mânere – un detaliu care nu oferă altă alegere decât să sorbi încet și cu răbdare.
Cafeaua etiopiană este plantata de fermieri în apropierea caselor lor și este adesea intercalata cu alte plante. De asemenea, este foarte obișnuit ca producătorii să cultive cafea într-un sistem semi-păduri, în care pădurea naturală este modificată cu tăierea buruienilor și a tufișurilor pentru reglarea umbrei și sunt introduse răsaduri de cafea. Doar aproximativ 5% din producția de cafea se află pe plantații dedicate în Etiopia.
Sidamo
O zonă mare în zonele muntoase fertile din Valea Riftului, Sidamo este una dintre cele trei regiuni comerciale de cafea din Etiopia (împreună cu Harrar și Yirgacheffe). Are 1.550 până la 2.200 m s.l.m. și are precipitații ample, temperaturi optime și sol fertil.
Cafeaua Sidamo este cunoscuta pentru corpul lor bogat, plin, aciditatea vibrantă crocantă și notele florale și citrice.
Deoarece Etiopia are variații distincte în peisaj și altitudini, precum și o gamă uriașă de soiuri și plante nespecificate, varietatea este este cunoscuta ca heirloom “moștenire”. Această lipsă de specificitate în ceea ce privește varietatea te obliga sa diferențiazi cafeaua din Etiopia în funcție de regiune, altitudine și scorul de cupă, mai degrabă decât după varietate. Note: Mandarine, piersici, ceai negru, bergamot, retro-gust curat, sweet citric acidity, tea-like, milky mouthfeel, high sweetness. Cupping score: 87
Greutate | Nu se aplică |
---|---|
Greutate |
250g ,500g ,1kg |
Origine |
Blend |
Recenzii
Ștergeți filtreleNu există recenzii până acum.