Cafea Boabe, 100% Arabica, Specialty Blend ALCHEMY, Constantin Coffee

60,00 lei212,00 lei - disponibil la abonament

Componenta blend: Honduras SHG, Brazilia Horizonte, Etiopia Yirgacheffe Aricha G1

Varietate:  Arabica 100%

Profil Păjire: Mediu

Procesare:  Natural, Spălată

Note: Ceai Negru, Ciocolată, Grapefruit, Flori de Portocal, Violeta, Nuci, Cacao

Cupping score 87

 

Livrare Gratuită
de la 200 lei

Livrare
Rapidă

Retur în
14 zile

Componenta blend: Honduras SHG, Brazilia Horizonte, Etiopia Yirgacheffe Aricha G1

Varietate:  Arabica 100%

Profil Păjire: Mediu

Procesare:  Natural, Spălată

Note: Ceai Negru, Ciocolată, Grapefruit, Flori de Portocal, Violeta, Nuci, Cacao

Cupping score 87

Brazilia Horizonte

La Ferma Horizonte găsești tot ce are nevoie un producător pentru a face cele mai bune cafele naturale (pulpate). În primul rând, ai altitudinea. La 1100 de metri deasupra nivelului mării, ferma José’s Horizonte se află la altitudinea potrivită pentru a cultiva cafea de calitate.

Când vizitați ferma de 138 de hectare, José vă va arăta soiurile sale Bourbon, Catuaí roșu și galben, Rubi și Topázio. José a construit terase pavate pentru a-și usca produsele naturale (pulpate). José separă soiurile de pe terasă. După câteva zile, continuă să usuce cireșele în mai multe uscătoare mecanice.

Uscătorul mecanic este monitorizat orar și cantitatea de cafea în uscător, nepermițându-i să depășească 43°. Analiza umidității se face din oră in oră. „După uscare, nu permitem să depășească 11,5% umiditate.” ne spune José.

Note: Aciditate citrica, Gust rotund, Ceai negru, lămâie, alune, fructe cu sâmburi, Finisaj curat, foarte dulce.

Honduras Panchito

Panchito este o mică bucată de teren situată în apropierea zonei Las Capucas din satul Pachapa. Plantația de cafea este umbrită de leguminoase și platani. Microlotul este gestionat și controlat de capatazul Francisco Villeda Panchito. Francisco își produce microlotul din doar două hectare de teren. Cu o mare modestie și muncă, a reușit să afirme calitatea înaltă a cafelei sale, în ciuda incidentului pe care l-a avut când era în armată; de fapt, în timpul unei lupte împotriva incendiilor și-a pierdut brațul stâng.
Francisco Villeda are o familie minunată gestionată datorită muncii grele pe plantație, care se desfășoară de peste douăzeci de ani. Colaborarea cu Umami Area Honduras pentru dezvoltarea socială a comunității locale, în colaborare cu cooperativa locală COCAFCAL, a permis crearea deschiderii Academiei de Cafea Capucas, unde sunt oferite cursuri gratuite de formare, membrilor din lanțul de aprovizionare cu cafea. Cursurile de cafea urmează programul de instruire al Programului de Abilități de Cafea al Asociației de Cafea de Specialitate ( SCA). Datorită acestui sprijin, Mary Portillo, împreună cu antrenorul său personal Lourdes Villeda, fiica lui Panchito, a devenit de două ori campioana baristă din Honduras având posibilitatea de a participa la competiția finală mondială a Campionatului Mondial de baristi.

Note: Fructe tropicale, Orange Blossoms

SCA Score 85.75

Etiopia Yirgacheffe Aricha

Aricha a cunoscut evoluții și inovații rapide într-o perioadă scurtă. Acest lucru se datorează faptului că Faysel numește manageri experimentați pentru a conduce operațiunile înainte și în timpul recoltării. Adham Yonis, nepotul lui Faysel, este managerul Aricha. S-a născut în Dire Dawa (Etiopia) și a crescut în Texas (SUA). Adham a servit și în armata SUA timp de opt ani. După douăzeci de ani de viață în SUA, s-a întors în Etiopia și s-a alăturat afacerii de cafea a familiei în 2014. Când vizitați stația de spălat în timpul recoltării, Adham vă va face cunoștință cu bucătăria Yirgacheffe. Vă veți bucura apoi de un tur al stației și veți vedea cum sunt procesate cireșele în timpul turelor de noapte.

Astăzi, Aricha este un centru de cafea Yirgacheffe. Testi Coffee estimează că o mie de mici agricultori din diferite comunități vin la Aricha să-și vândă cafeaua. În timpul colectării, Adham marchează loturile pe comunitate pentru a asigura trasabilitatea. Pe dealurile din jurul stației, găsești patru comunități de cafea; Aricha, Gersi, Idido și Reko Onancho.
Toate cele patru comunități au depus micro-loturi pentru Cupa Etiopiei din 2019 și s-au clasat printre cafelele cu cele mai bune scoruri în cadrul licitației. Fiecare familie de fermieri a primit o parte din prima de licitație pentru a-și îmbunătăți mijloacele de trai. Când căutați loturi de la Aricha, asigurați-vă că căutați și numele comunității.

Cupping score – 88

Note: Postgust lung și complex, citric, dulceață ridicată, cacao, nucă, carpen, violetă, postgust de căpșuni

Greutate Nu se aplică
Greutate

250g

,

500g

,

1kg

Origine

Blend

Recenzii 0
0
0
0
0
0

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cafea Boabe, 100% Arabica, Specialty Blend ALCHEMY, Constantin Coffee”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *