Cafea boabe, 100% Arabica, Specialty Coumbia Huila Altamira, Constantin Coffee

58,00 lei205,00 lei - disponibil la abonament

Mulți prăjitori, barista și proprietari de cafenele vă vor spune că Huila este una dintre originile lor preferate de cafea, datorită acidității strălucitoare, dulceții și profilului aromatic.

Note: Caramel, Miere, aciditate medie, corp mediu

Procesare – Washed

Cupping score – 86

 

 

Livrare Gratuită
de la 200 lei

Livrare
Rapidă

Retur în
14 zile

Zona geografica – Huila

Ferma – Fabio Buesaco “Altamira”

Procesare – Spalare

Varietate – Castilo

Anul recoltei -2022

Cupping score – 86

Altitudine 1800m

Note: Caramel, Miere, aciditate medie, corp mediu

Altamira se află pe vârful unui deal abrupt în Huila, Columbia. Ferma, până de curând, nu avea acces rutier. Don Fabio Buesaco și familia lui au lucrat la un drum către fermă de când o dețin. Inițial, ferma era accesibilă doar pe jos, așa că toate materialele fermei și lucrurile pentru casă au fost aduse cu un cal, la fel cărau și cafeaua. În 2019 familia a început să paveze strada care mergea spre fermă, și acum, pentru prima dată, un 4×4 a reușit să ajungă la fermă. Aceasta este o realizare pe care Don Fabio a descris-o ca pe un trofeu pentru întreaga familie. Anul acesta familia speră să termine lucrările la drumul care va lega ferma de drumul principal de ieșire din veredă. Aceasta este o îmbunătățire importantă pentru fermă și suntem încântați că am putut să ajutăm la proiect. Familia poate accesa acum mai ușor piața locală, iar membrii mai în vârstă cât și cei mai tineri ai familiei nu mai sunt obligați să meargă în sus și în jos pe dealul abrupt.

Huila produce loturi câștigătoare ale Cupei Excelenței. În plus, în 2013, a primit statutul de Denumire de Origine – același statut acordat șampaniei, brânzei Roquefort și multor alte alimente și băuturi cu caracteristici unice, specifice locației.
Mulți prăjitori, baristi și proprietari de cafenele vă vor spune că Huila este una dintre originile lor preferate de cafea, datorită acidității strălucitoare, dulceață și profilului aromatic.

Huila este încadrată de lanțurile centrale și de est ale Anzilor, cea mai mare parte a ei se află în Valea Magdalenei. Acest lucru oferă o variație mare a climei: temperaturile la ferme variază de la 17°C la 23°C. Majoritatea acestor ferme se află între 1.200 și 1.800 m. De asemenea, beneficiază de solul vulcanic bogat în azot.
Cu toate acestea, la fel ca toate regiunile producătoare de cafea, Columbia se confruntă în prezent cu variații cauzate de schimbările climatice.

Huila este dominata de micii producatori, dimensiunea medie a fermei este de doar 1,5 hectare, majoritatea au propria lor statie de spalare. Cu culturi atât de mici, trebuie să se concentreze mai degrabă pe calitate decât pe volum.

Greutate Nu se aplică
Greutate

250g

,

500g

,

1kg

Origine

Columbia