Cafea boabe, 100% Arabica, Specialty Burundi Bujumbura Mpanga, Constantin Coffee
59,00 lei – 207,00 lei - disponibil la abonament
Soiul Bourbon este cunoscut pentru marea sa dulceață și corp.
Cafeaua în Burundi – ca și alte țări din Africa de Est – este adesea spălată dublu și dublu fermentată. Aceasta este o metodă unică de procesare care are ca rezultat profiluri de aromă foarte curate și strălucitoare.
Note: zmeura,ciocolata,fructe
Aciditate medie, dulceața ridicată, foarte bine balansata.
Procesare – Natural
Cupping score – 86
Livrare Gratuită
de la 200 lei
Livrare
Rapidă
Retur în
14 zile
Zona geografica – Bujumbura
Ferma – Mpanga
Procesare – Natural
Varietate – Burbon
Anul recoltei -2023
Cupping score – 86
Altitudine 1800m
Note: zmeura,ciocolata,fructe
Aciditate medie, dulceața ridicată, foarte bine balansata.
Burundi, inima Africii.
Se numește așa pentru conturul său în formă de inimă și pentru locația sa centrală pe continentul african.
Și după cum v-ar putea spune cele 600.000-800.000 de familii cultivatoare de cafea, cafeaua este în multe privințe inima Burundi.
Părți mari din Burundi au condiții excelente pentru cultivarea cafelei: un teren bun, un climat favorabil și multe altele. De fapt, producția de cafea de specialitate este în creștere în această țară mică, în ciuda conflictelor armate și a ratelor ridicate ale sărăciei. Originile unice din Burundi au demonstrat un potențial ridicat, iar producătorii de cafea de aici se străduiesc să-și îmbunătățească practicile agricole.
Africa de Est este cunoscută pentru cafeaua sa de înaltă calitate, iar Burundi nu face excepție.
Solul vulcanic din Burundi și aproximativ 1.200 mm de precipitații pe an creează un mediu excelent pentru cultivarea cafelei. Solul vulcanic este bogat în nutrienți, cum ar fi azotul, de care au nevoie plantele de cafea și tinde să rețină bine apa.
Soiul Bourbon este cunoscut pentru marea sa dulceață și corp.
Cafeaua în Burundi – ca și alte țări din Africa de Est – este adesea spălată dublu și dublu fermentată. Aceasta este o metodă unică de procesare care are ca rezultat profiluri de aromă foarte curate și strălucitoare.
Cafeaua din Burundi tinde să fie dulce, cu o aciditate strălucitoare, corp bun și note de citrice, afine și „sălbatice”.
Greutate | Nu se aplică |
---|---|
Greutate |
250g ,500g ,1kg |
Origine |
Burundi |