Cafea boabe, 100% Arabica, Specialty Brazilia Masterpiece Daterra “Low Caf”, Constantin Coffee

97,00 lei362,00 lei - disponibil la abonament

“Cultivarea cafelei de relație. Relația cu solul, apa, viața sălbatică, cunoștințele și oamenii “Daterra este prima fermă de cafea din Brazilia certificată Rainforest Alliance și certificată ISO 14001

Masterpieces by Daterra – Această parte a fermei este un laborator în care se testează noi metode de procesare a cafelei. Laboratorul este bogat în soiuri noi și neobișnuite, metode de prelucrare, tehnici de uscare și experimente nelimitate. Fiecare cafea are un profil de ceașcă unic și are un punctaj de 88+, este complet trasabilă și nu poate fi niciodată reprodusă.
Note: Capsuni, Pepene Galben, Fructe Tropicale, corp mediu, dulceața ridicată.

Procesare – Cerrado Natural

Cupping score – 88

Livrare Gratuită
de la 200 lei

Livrare
Rapidă

Retur în
14 zile

Zona geografica – Cerrado

Ferma – Daterra Masterpiece

Procesare – Cerrado Natural

Varietate – Aramosa

Anul recoltei -2022

Cupping score – 88

Altitudine 1000-1200m

Note: Capsuni, Pepene Galben, Fructe Tropicale, corp mediu, dulceața ridicată.

“Cultivarea cafelei de relație. Relația cu solul, apa, viața sălbatică, cunoștințele și oamenii “Daterra este prima fermă de cafea din Brazilia certificată Rainforest Alliance și certificată ISO 14001.Daterra este o afacere de familie din 1902. Fondatorii sunt o familie din Italia care s-a mutat în Brazilia și care, începând cu 1908, a început să cultive cafea.Fermele Daterra din orașul Patroceniune sunt cele mai vechi plantații de cafea din regiunea braziliană Cerrado și se numără printre cele mai bune zone producătoare de cafea din țară. Vântul, soarele și solul sunt excepționale pentru arborele Arabica.Toate plantațiile sunt situate la o altitudine medie de peste 1.000 de metri, iar unele teritorii se află la aproximativ 1.000 de metri.

O ferma, trei concepte!

Masterpieces by Daterra – Această parte a fermei este un laborator în care se testează noi metode de procesare a cafelei. Laboratorul este bogat în soiuri noi și neobișnuite, metode de prelucrare, tehnici de uscare și experimente nelimitate. Fiecare cafea are un profil de ceașcă unic și are un punctaj de 88+, este complet trasabilă și nu poate fi niciodată reprodusă.

Collection by Daterra – Colecțiile sunt cafelele de cea mai bună calitate din meniul actual. Acestea sunt cele mai bune cafele din plantațiile Daterra și sunt procesate în întregime folosind procesul Daterra Penta. Acestea sunt cafele care au un scor de 86-89, sunt complet trasabile și sunt folosite de obicei ca origini unice. Aceasta este ferma de dimensiuni mici și mijlocii.

Classics by Daterra – Classics sunt cei mai buni reprezentanți ai cafelei Cerrado, cu beneficiile calității Daterra. Aceasta este ferma de volum mai mare. Classics sunt folosite ca o singură origine sau ca bază de amestec remarcabilă, cu un punctaj între 80 și 86 de puncte. Aceste cafele oferă un raport cost-beneficiu foarte bun pentru clienții care doresc o calitate bună și constantă.

Procesul de decofeinizare a fost descoperit pentru prima dată în 1903, când transportul de cafea al lui Ludwig Roselius a fost scufundat accidental în apă de mare. De atunci, piața globală a cafelei decofeinizate a crescut și a crescut.

Deci, ce înseamnă acest lucru pentru soiurile de cafea care sunt în mod natural sărace în cofeină?

Astăzi, interesul pentru soiurile de cafea care sunt în mod natural de calitate ridicată și sărace în cofeină este în creștere.

Primii copaci Laurina au fost descoperiți și descriși pe La Réunion la începutul secolului al XIX-lea. Se crede că arabica a sosit pentru prima dată la Réunion din Yemen, unde a prosperat și s-a mutat în Bourbon Pointu.
În secolul al XX-lea, botanistul francez Auguste Chevalier avea să numească copacul „Laurina”, datorită asemănării sale cu un dafin, un arbust veșnic verde sau un copac cu frunze lucioase.

Laurina a fost introdusă și în Brazilia la un moment dat în secolul al XIX-lea.

Daterra cercetează și produce Laurina de aproximativ 12 ani și organizează anual o licitație de capodopere care o prezintă; în 2018, cel mai mare preț plătit pentru un lot Laurina a fost de 141,10 USD pe pound.

Brazilia cultivă și Aramosa, un hibrid de Coffea Arabica și speciile rare de Coffea Racemosa, care sunt, de asemenea, sărace în mod natural în cofeină. O licitație recentă Daterra Masterpieces a prezentat loturi de Aramosa care au fost prelucrate folosind o gamă de metode diferite, inclusiv miere și macerare carbonică.

Laurina are de obicei 0,2 până la 0,3% cofeină, în timp ce arabica obișnuită are 1,4 până la 1,8%.  Aramosa are în jur de 0,7 până la 0,8% cofeina.

Cu toate acestea, este important de reținut că aceste niveluri sunt încă considerabil mai mari decât cafeaua decofeinizată. Pentru a fi clasificată drept decofeinizată în UE, de exemplu, cafeaua trebuie să fie 99,9% fără cofeină.

Exclusivitatea și calitatea înaltă a Laurinei și Aramosei înseamnă că au potențial de creștere pe piața mai largă a cafelei de specialitate.

Laurina și Aramosa sunt atât de scumpe pentru că sunt cu adevărat rare și greu de plantat. Arborii de cafea sunt sensibili la boli și dăunători tocmai datorită conținutului scăzut de cofeina. Cel mai bun mediu este la altitudini mari, unde dăunătorii și bolile sunt de obicei mai puțin prezenți.

Acest lucru le face dificil de gestionat și în cele din urmă mai scumpe de cultivat. Ca atare, aceste soiuri nu sunt adesea o opțiune viabilă pentru micii fermieri care sunt mai puțin stabili financiar.

Greutate Nu se aplică
Greutate

250g

,

500g

,

1kg

Origine

Brazilia