Cafea Boabe, 100% Arabica, Specialty Blend Elephante, Constantin Coffee
57,00 lei – 202,00 lei - disponibil la abonament
Componenta blend: Brazilia Horizonte, Honduras SHG, Etiopia Guji G1 Sasaba
Varietate: Arabica 100%
Profil Păjire: Mediu
Procesare: Natural, Spălată
Note: Ceai Negru, Ciocolată, Grapefruit, Flori de Portocal, Alune, Lămâie
Cupping score 87
Livrare Gratuită
de la 200 lei
Livrare
Rapidă
Retur în
14 zile
Componenta blend: Brazilia Horizonte, Honduras SHG, Etiopia Guji G1 Sasaba
Varietate: Arabica 100%
Profil Păjire: Mediu
Procesare: Natural, Spălată
Note: Ceai Negru, Ciocolată, Grapefruit, Flori de Portocal
Cupping score 87
Brazilia Horizonte
La Ferma Horizonte găsești tot ce are nevoie un producător pentru a face cele mai bune cafele naturale (pulpate). În primul rând, ai altitudinea. La 1100 de metri deasupra nivelului mării, ferma José’s Horizonte se află la altitudinea potrivită pentru a cultiva cafea de calitate.
Când vizitați ferma de 138 de hectare, José vă va arăta soiurile sale Bourbon, Catuaí roșu și galben, Rubi și Topázio. José a construit terase pavate pentru a-și usca produsele naturale (pulpate). José separă soiurile de pe terasă. După câteva zile, continuă să usuce cireșele în mai multe uscătoare mecanice.
Uscătorul mecanic este monitorizat orar și cantitatea de cafea în uscător, nepermițându-i să depășească 43°. Analiza umidității se face din oră in oră. „După uscare, nu permitem să depășească 11,5% umiditate.” ne spune José.
Note: Aciditate citrica, Gust rotund, Ceai negru, lămâie, alune, fructe cu sâmburi, Finisaj curat, foarte dulce.
Honduras SHG
Panchito este o mică bucată de teren situată în apropierea zonei Las Capucas din satul Pachapa. Plantația de cafea este umbrită de leguminoase și platani. Microlotul este gestionat și controlat de capatazul Francisco Villeda Panchito. Francisco își produce microlotul din doar două hectare de teren. Cu o mare modestie și muncă, a reușit să afirme calitatea înaltă a cafelei sale, în ciuda incidentului pe care l-a avut când era în armată; de fapt, în timpul unei lupte împotriva incendiilor și-a pierdut brațul stâng.
Francisco Villeda are o familie minunată gestionată datorită muncii grele pe plantație, care se desfășoară de peste douăzeci de ani. Colaborarea cu Umami Area Honduras pentru dezvoltarea socială a comunității locale, în colaborare cu cooperativa locală COCAFCAL, a permis crearea deschiderii Academiei de Cafea Capucas, unde sunt oferite cursuri gratuite de formare, membrilor din lanțul de aprovizionare cu cafea. Cursurile de cafea urmează programul de instruire al Programului de Abilități de Cafea al Asociației de Cafea de Specialitate ( SCA). Datorită acestui sprijin, Mary Portillo, împreună cu antrenorul său personal Lourdes Villeda, fiica lui Panchito, a devenit de două ori campioana baristă din Honduras având posibilitatea de a participa la competiția finală mondială a Campionatului Mondial de baristi.SCA Score 85.75
Etiopia Guji G1 Sasaba
Statia Sasaba lucreaza cu cei mai experimentati fermieri din zona. Aceștia sunt fermieri care au fost bine pregătiți și au dovedit că produc in mod constant cafea de înaltă calitate. Lucrând singuri, ar fi mai greu pentru acești fermieri să își comercializeze și să-și vândă cafeaua. În trecut, aceștia și-ar fi vândut productia direct catre comercianti privati la preturi mici. Acum, stația de spălare Sasaba le plătește o primă pentru cafeaua lor (atâta timp cât îndeplinește standardele de calitate ale fabricii). Totodata, Tsegaye, fondatorul Sasaba, oferă instruire micilor fermieri pentru a îmbunătăți calitatea. Compania are o relație foarte strânsă cu fermierii cu care lucrează, întotdeauna gata să dea o mână de ajutor – fie ca înseamnă transport pentru urgențe medicale sau împrumuturi în lunile slabe ale sezonului ploios. „Suntem alături de ei, orice se întâmplă”, spune Tsegay, „și din această cauză, ei sunt alături de noi”, adaugă el. Acest lucru duce la o spirală pozitivă, atât micile exploatații, cât și fabricile beneficiază de cafea mai bună și de vânzări mai bune.
La stația de spălare Sasaba, cireșele roșii sunt colectate de la sfârșitul lunii octombrie până în decembrie și aduse la stația de spălare. Cireșele, destinate prelucrării spălate, sunt prelucrate la fața locului și fermentate timp de aproximativ 48 până la 72 de ore înainte de a fi așezate pe paturile de uscare timp de aproximativ 7 până la 8 zile. Cafelele naturale sunt uscate de obicei timp de 15 până la 20 de zile. Cupping score 88
Greutate | Nu se aplică |
---|---|
Greutate |
250g ,500g ,1kg |
Origine |
Blend |
Recenzii
Ștergeți filtreleNu există recenzii până acum.