Istoria cafelei

Cafea Ethiopia, aromă unică

Plantatii

plantatii-ethiopia
Culegator

Cafea de specialitate si origine. Despre Ethiopia si cafeaua etiopiana

Se crede că actualii oameni Guji sunt descendenții unui bărbat numit Gujo care a avut trei fii. Pe măsură ce descendenții lui Gujo s-au răspândit în ceea ce este acum zona Guji, au crescut vite și au trăit de pe pământ pentru mai multe generații.


Muntii Guji
  • Guji Highland controlează pe deplin întregul său proces de producție a cafelei: de la cultivarea răsadurilor delicate până la exportul final.
  • Ferma Guji Highland produce unele dintre cele mai bune profile clasice de pe piață.

La fel ca strămoșii săi, tânăra Waddessa Yachis era expertă în creșterea vitelor. Cu toate acestea, soarta avea alte planuri pentru el. După o serie de afaceri diferite, el s-a stabilit în cele din urmă la cafea. Prima sa fermă de cafea a fost o societate în comun cu alți prieteni. Guji Highland este a doua sa fermă de cafea.


Plantatia Guji

plantatia-guji
Padure

Situată la aproximativ o oră de mers cu mașina de orașul Shakiso și de pământul său bogat, plin de aur, ferma Guji Highland este amplasată pe 150 de hectare de teren fertil care se află sub baldachinul dens al pădurii antice care acoperă această zonă. „Guji are cafea din pădure de cât ne amintim”, spune Ato Waddessa, adăugând: „Are un gust special și ne-am propus să ne cultivăm cafeaua din acești copaci-mamă unici”.

Lucrările la fermă au început în 2012, iar pentru primele recolte, Guji Highland sa concentrat pe cafeaua naturală uscată la soare. În ultimii ani, ferma a înființat o stație de spălare cu o mașină modernă Penagos și un depozit și a început să proceseze și cafeaua spălată.

 

Obiectivul lui Ato Waddessa este de a prepara cafea organică de înaltă calitate pentru export și există mai mulți factori care asigură că ferma Guji Highland produce unele dintre cele mai bune cafele din regiune. Factorii naturali includ tipul de cafea, altitudinea și pădurea deasă. Toți arborii de cafea de la fermă sunt descendenți ai copacilor-mamă indigeni din zonă. Acest lucru asigură că aroma unică naturală a cafelei nu se pierde.

Mai mult, solul de la fermă este bogat, deoarece a beneficiat de ani de descompunere naturală a materiei vegetale în pădure. În plus, ferma ia măsuri suplimentare pentru a asigura calitatea. Acestea iau forma unei îngrijiri suplimentare și a întreținerii răsadurilor și copacilor; pregătirea periodică a personalului agricol și a cultivatorilor; precum și atenție la detalii în timpul sezonului de recoltare.

arbore-de-cafea
Arbore cafea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *